19 Aralık 2018 Çarşamba

Bilim Şenliği Gezisi

11 Ekim 2018 Perşembe 10:23 tarihinde eklendi | 149 defa okundu

Bilim Şenliği Gezisi

Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksekokulu, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi işbirliği ile 3.sü düzenlenen Bilim Şenliği kapsamında, Aksu Şehit Yaşar Kocabaş Ortaokulu’ndan 16 tane 8. Sınıf öğrencisi ve 2 öğretmen eşliğinde Süleyman Demirel Üniversitesi Merkez Kampüsüne “Bilim Gezisi” düzenlenmiştir.

Meslek Yüksekokulumuz müdür yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Derya GÜLOĞLU ve Öğr. Gör. Nurittin ARIKAN rehberliğinde düzenlenen gezi, Süleyman Demirel Üniversitesi Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde üniversitenin tanıtım filminin izlenmesiyle başlamış, buradan Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde bulunan Böcek Müzesi’ne geçilmiştir. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim Üyesi DO. Dr. Ozan DEMİRÖZER, öğrencilerimizi böcek bilimi ve böcekler konusunda bilgilendirmiş ve böcek müzesini gezdirmiştir.

Bitki Koruma Bölümü’nü ziyaretimizden sonra, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’ne ait uygulama Çiftliği’ne geçilmiştir. Kanatlı hayvanlar, Kangal köpekleri ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yapıldığı uygulama çiftliğinde öğrencilere bıldırcın, ördek, tavuskuşu, şapkalı tavuk ve Kangal köpeği üretimi ve yetiştirilmesi konusunda bilgi verilmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi spor tesislerinin tanıtılması amacıyla Atatürk Spor Salonu ziyaret edilmiş, burada öğrenciler squash kortlarını, tırmanma duvarlarını, voleybol ve basketbol sahalarını, bireysel spor salonlarını ve fitness merkezini görme imkanı bulmuştur. Spor salonundan sorumlu hocalarımız tarafından su sporları, dağcılık ve havacılık sporları ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Öğrencilere, üniversiteye ait kütüphanenin tanıtılması amacıyla Bilgi Merkezi de ziyaret edilmiştir.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nün ziyaret edilmesiyle süren gezimizde öğrenciler Biyoloji Bölümü Mikroskop Laboratuvarında “Görmediğimiz Yaşam” konulu derse katılmış ve bölüm hocalarından Öğr. Gör. Damla GÜVERCİN tarafından bilgilendirilmiştir.